Velkommen, jeg håber du finder hvad du søger. KarstenFilsoe.dk - Home

Velkommen til KarstenFilsoe.dk | Mail til Web2 "snabela" karstenfilsoe.dk

Alt hvad jeg ved om Motorcykler
Honda CB400
Katana GS650
Bandit GSF600
Ducati ST2
Hjelme
Lædertøj
Touringsliste
MC i Kroatien
MC i Italien
MC i Polen
MC Novelle
Tilbehør
Hvem er Dr. Filsoe
Yoga
Film
VW Passat
USA udvandrer
Min musik og musik er...
På danske læber
Roger Waters
Allan Olsen
Favorit litteratur
Top ti bøger
Mine andre rejser - dem uden motorcykel
Ski ferie
Øst Afrika
Travelling in Iran
Den store USA tur
Den lille USA tur
Marokko
Berlin Guide
Lidt om Danmark

Tilbehør


Scottoiler
Scottoiler er en af flere typer automatiske kædesmører på markedet. Det er det mest gennemarbejdet produkt af slagsen som jeg har set. Den virker ved at vacummet fra karburatoren, løfter en lille ventil, således at der doceres en dråbe olie til kæden ca. hver andet minut. På Scottoileren er det muligt at justere intervallet eller effekten af vacummet om man vil. Desværre er vacummet ikke den eneste faktor der bestemmer doceringen, det gør varmen også, fordi olien så bliver tyndere og dermed mere letløbende. Ligeledes kan der på motorcykler med meget kraftigt vacum i karburatoren, f.eks. et cylindrede MC'er, være umuligt at forhindre en overdocering. Ved touring, skal man løbende holde øje med doceringen, især sikre sig at den ikke bliver for kraftig. Derfor placer oliebeholderen så køligt og let tilgængeligt som overhovedet muligt. Ved længere ture rækker den "lille" beholder ikke langt, måske 1500-2000 km, så det er altså altid nødvendigt at medbringe forsyninger, hvilket ødelækker lidt af den gode ide. Endeligt har jeg for et par år siden kørt 850 km fra Oulu til Tampere i Finland i øspøsende regnvej og dertil er olien ikke klæbrig nok, så jeg havde en meget ren kæde og nok også en slidt kæde efter den tur. Selve den Scottoil olie som medfølger og siden købes ekstra er efter min mening en særdeles dårlig olie, faktisk så dårlig at de ikke har turet at skrive specifikationer på. F.eks er der ikke "engang" antibakterie tilsætningsstoffer i, olien kan populært sagt rådne. Vicositets indekset for selve olien er som antydet ovenfor, ikke af en særlig karat, da udsving fra +5 til +30 grader celsius får olien til ændre totalt karakter. Smøre egenskaberne fejler ikke noget, for om det så var olivenolie ville det virke til dette formål. Jeg tror at det simplethen er den billigeste mineralske olie de har kunnet opdrive der sælges for den ublu pris af 175,- halvliteren!! (i London kan den fåes til en halvtresser!!) Suzuki anbefaler bare at man smøre sin kæde med almindelig motor olie, det koster ca. 100 kr for 4 liter 15W-40 discount olie. Jeg montere ikke en Scottoiler igen.
 

Givi tasker
Jeg har kun haft nogle oldnordiske Krauser tasker at sammenligne med og der er Givi selvfølgelig overlegne. Der findes idag en lang række af andre taske leverandøre som var værd også at undersøge hvis man skal ha et par. Givi har en gedigen plastik kvalitet, låse og lukke mekanismer er gode. For deres wingrack må siges at lakeringen eller elloceringen er en gang lort. Kort og godt så skaller malingen af efter få år og efterlader en grå og kedelig overflade. Jeg har fået mine sandblæst og lakeret i MC'ens farve. Jeg har købt et monterings sæt til Banditten, det måtte jeg slippe 850 spir for, også passer det ikke specielt godt med mindre man bruger tricks og store kræfter; men det sidder pænt og stabilt. Om universal kit kan kort siges:"De passer ikke til noget som helst", så hold fingrene fra det. Selvom der er selvlåsene møtrikker monteret, kan det anbefales at bruge loctite, jeg har tabt møtrikker. (nej ikke fra hovedet *S*).
 

Sesam startspærre
Det produkt er simplethen det bedste, alene udseenet oser af kvalitet. Epoxy indstøbt elektronik, der overholder specifikationer for elmatriel der kan monteres på en havnekaj! En let og velskrevet monterings vejledning - på dansk selvfølgelig. "Keep it simple" det virker og er til at stole på. Jeg er meget glad for min og som gejl kan nævnes at der er den sejeste blikdiode!